STOLPWONING LATEN BOUWEN?

Als u van plan bent een nieuwe stolpwoning te laten bouwen bent u aan het juiste adres bij VARIAhuis. De stolpwoning is een prachtige vrijstaande woning die zijn oorsprong vindt in Noord-Holland en op Terschelling. Natuurlijk bouwen wij deze prachtige woningen door heel Nederland. Bij VARIAhuis wordt u begeleid van ontwerp tot oplevering, ook regelen wij vergunningen voor u. Zo krijgt u van ons een totaalservice, van initieel advies tot oplevering.

StolpwoningStolpwoning in aanbouwGrond klaarmaken voor fundering
Bekijk meer foto's van VARIAhuis »
Waarom VARIAhuis?
VARIAhuis is een onderdeel van het allround bouwbedrijf Ter Harmsel. Wij zijn ervaren, deskundig en leveren kwaliteit, daarvoor staan wij ook garant. Daarnaast hebben wij nog meer sterke punten:

Alle bouwvergunningen regelen wij voor u
U krijgt vooraf aan de bouw een prijsopgave, inclusief ontwerp- en constructeurkosten
Wij begeleiden u vanaf het maken van de tekening tot aan de oplevering van de stolpwoning
U krijgt 1 jaar lidmaatschap voor Vereniging Eigen HuisStolpwoning in aanbouwStolpwoning in aanbouwWoning in aanbouwWoning in aanbouw

Een stolpwoning bouwen

Kenmerkend voor de stolpwoning is een piramidevormig dak op een vierkante onderbouw. Deze vorm is ontleend aan de stolpboerderij zoals die tot diep in de negentiende eeuw massaal in Noord-Holland en West-Friesland werd gebouwd. De stolpboerderij is de evenknie van de Friese stelpboerderij. Het belangrijkste verschil tussen beide soorten boerderijen is dat een Friese stelpboerderij niet vierkant is, maar rechthoekig en dus langwerpiger dan de Hollandse stolpboerderij.
 
Mensen, vee een hooi: het kan in een stolpboerderij allemaal gemakkelijk onder één dak. Een vierkante bouwvorm leent zich immers uitstekend voor een efficiënte indeling, terwijl de piramidevormige kap een zee aan opslagruimte biedt. Hoewel de moderne stolpwoning niet direct aan het boerenbedrijf herinnert, zullen liefhebbers de bouwkundige overeenkomsten met de stolpboerderij meteen herkennen.
 
Bouw uw nieuwe stolpwoning samen met Variahuis. Onze vakmensen beschikken over de kennis en ervaring die nodig is om zo’n prachtige vrijstaande woning te bouwen. De vierkante woonvorm en de piramidevormige kap bieden veel mogelijkheden voor een indeling en inrichting op maat. Wij denken vanaf de ontwerpfase met u mee over het volume, het materiaalgebruik, de indeling en de afwerking. En helpen u in uw zoektocht naar een kavel waarop zo’n vrijstaande nieuwbouwwoning goed uit de verf komt.

Met een stolpwoning kunt u alle kanten op

Eenvoud siert de stolpboerderij en dus ook de stolpwoning. De basale vierkante vorm zorgt ervoor dat de stolpwoning op vrijwel elke kavel goed tot zijn recht komt. Het piramidevormige dak blijft ook sierlijk wanneer u die lang laat doorlopen. De identieke daklijn aan alle vier zijden van de woning loopt mooi synchroon met de vierkante vorm van de onderbouw. Deze daklijn maakt een overstek aan alle vier kanten van uw huis mogelijk. Het dak loopt hierdoor op een soepele en natuurlijke manier over in de overkapping van een eventuele aanbouw zoals een veranda, serre of bijkeuken.
 
Met een stolpwoning kunt u dus letterlijk alle kanten op. Ook qua hoogte trouwens: door voor een hoge (en dus korte) kap te kiezen kunt u uw stolpwoning de uitstraling van een herenhuis of notariswoning geven. Met zoveel ruimte onder de kap kunt u gemakkelijk drie etages kwijt. Maar de stolpkap past ook uitstekend bij een bungalow. U laat de kap dan veel lager beginnen en langer doorlopen. Het resultaat:  een praktische vierkante bungalow met een forse zolderruimte.

Een stolpwoning past in elk budget

Dankzij zijn eenvoudige bouwkundige basisprincipes kan een stolpwoning in verschillende bouwstijlen en met verschillende bouwmethoden worden gebouwd. Traditionele bouw, systeembouw, prefabbouw of combinaties hiervan: het is afhankelijk van uw budget allemaal mogelijk. Wilt u dat wij van uw stolpwoning een statig herenhuis maken? Dan hebben we ander bouwmateriaal en een andere bouwwijze nodig dan wanneer u voor een moderne bungalow met een stolpkap kiest.
 
De prijs van uw nieuwe stolpwoning is onder andere afhankelijk van:

  • de locatie (de prijs van bouwgrond varieert per regio, gemeente en buurt)
  • het volume (van kavel én woning)
  • de bouwstijl (die bepaalt de benodigde bouwmaterialen)
  • de bouwmethode (een uitgekiende combinatie van bouwmethoden drukt de kosten)
  • het niveau van afwerking (denk aan uitvoeringsdetails zoals knipvoegen, dakbedekking, dakgoten, dakkappellen, kozijnen, etc.).

In deze tijd van energietransitie denken we graag met u mee over de isolatiewaarde en energiebronnen van uw nieuwe stolpwoning. We maken uw nieuwbouwhuis desgewenst energieneutraal en/of gasloos. U krijgt sowieso een nieuwe woning met een goed geïsoleerde woningschil. Nieuwbouwwoningen van Variahuis voldoen uiteraard aan de isolatie-eisen die de Omgevingsvergunning stelt.

ONTZORGD UW EIGEN HUIS BOUWEN

Uw eigen huis bouwen is makkelijker dan het lijkt, wanneer u een betrouwbare aannemer heeft. VARIAhuis begeleidt u graag als u zelf uw huis wilt bouwen en biedt een totaalpakket van diensten aan: van ontwerp tot oplevering. Voor de realisatie van uw huis geeft VARIAhuis een vaste prijs, zodat u niet voor financiële verrassingen komt te staan. En ook de nodige vergunningen worden door VARIAhuis geregeld. Zo kunt u zonder zorgen u uw eigen huis bouwen.


Snel naar:

• Duurzaam bouwen

• Modulair bouwen

• Catalogusbouw

• Houtskeletbouw

• Herenhuis bouwen

• Passief bouwen

• Ecohuis bouwen

• Amerikaans huis bouwen

• Energiezuinig bouwen

• Ecologisch bouwen

• Klein huis bouwen

• Ondergronds bouwen

• Noors huis bouwen

• Traditioneel bouwen

Zelf een vraag stellen?