Kan ik mijn eigen recreatiewoning laten bouwen? 

Onthaasten in uw eigen recreatiewoning? Maar dan wel graag in een woning met uw eigen stijl en indeling? Laat dan uw vakantiewoning ontwerpen en bouwen door Variahuis. Tijdens de bouw wordt u geheel ontzorgd. Terwijl wij uw recreatiewoning bouwen kunt u vakantie vieren.
 
U wilt een eigen stek om van uw welverdiende vakantie te genieten of er op elk gewenst moment even lekker tussenuit te kunnen. Maar u wilt niet op zo’n bungalowpark zitten waar elke recreatiewoning hetzelfde is. Liever koopt u een kavel waarop u uw eigen recreatiewoning kunt realiseren. Dit is precies de behoefte waarin Variahuis voorziet.

   Met ons kunt u een recreatiewoning bouwen op basis van:

  • een bouwstijl naar keuze
  • een ontwerp op maat
  • een traditionele bouwmethode. 

  Een bouwstijl naar keuze  

  Weet u nog niet precies welke stijl uw recreatiewoning moet krijgen? Laat u dan inspireren door de bouwstijlen van Variahuis. Deze bouwstijlen variëren van een landelijke boerderijstijl naar een meer moderne woningstijl. Net zoals een gewoon woonhuis komt de stijl van een recreatiewoning pas goed tot zijn recht wanneer die goed bij zijn omgeving past.

  Een ontwerp op maat

  Wij denken niet alleen met u mee over de bouwstijl, maar ook over de omvang, de indeling, het materiaalgebruik en
  de afwerking van uw recreatiewoning. Al die aspecten komen samen in een ontwerp op maat. Ons ontwerp is gedetailleerd, maar wèl vrijblijvend. Met ons ontwerp zit u nog nergens aan vast.
  In ons eerste gesprek zit u direct met een ontwerper om tafel die op basis van uw wensen één of enkele schetsen maakt. Deze schetsen worden later uitgewerkt in een ontwerp dat wij ter controle naar u opsturen. Na uw eventuele opmerkingen of aanpassingen wordt het ontwerp in een bouwplan vertaald. Op grond van dit bouwplan maken wij een calculatie en offerte. Pas wanneer u akkoord bent met onze offerte maken we definitieve afspraken over de bouw en financiering van uw recreatiewoning.

  Een traditionele bouwmethode

  Variahuis staat garant voor de kwaliteit en degelijkheid van uw recreatie- of vakantiewoning. Daarom bouwen wij deze woningen met een traditionele bouwmethode. Wij kunnen uw vakantiewoning in metselwerk (baksteen, betonsteen of kalkzandsteen) opleveren. Uw recreatiewoning wordt ter plekke en steen voor steen opgemetseld, ongeacht de bouwstijl die u kiest.   

  Vraag de brochure aanLaat uw droomhuis schetsen

  Een recreatiewoning bouwen

   
  Met de huidige lage rentestand is een tweede woning voor steeds meer mensen een haalbare en aantrekkelijke investering. Wilt u zich zo nu en dan kunnen terugtrekken in een natuurrijke en rustige omgeving, maar dan wel in een woning naar eigen smaak en op een eigen stek? Zoek dan samen met bouwbedrijf Variahuis een kavel en laat ons daar uw recreatiewoning ontwerpen en bouwen. U bent dan verzekerd van een smaakvol ontwerp, een degelijke bouwkwaliteit en een snelle levertijd.
   

  Wat verwacht u van uw recreatiewoning?

  Even een weekend of midweek er tussenuit? Minimaal twee weken per jaar op vakantie? Een hele zomer lekker bivakkeren in uw eigen tweede woning? Of toch liever een maximaal rendement op de verhuur van uw recreatiewoning? Wanneer u weet wat u met uw nieuwe recreatiewoning wilt, kunt u Variahuis een doelgericht ontwerp laten maken. Wij nemen uw verwachtingen graag thuis bij u aan de keukentafel door, zodat u lekker informeel met ons kunt mijmeren over uw ideale vakantie- en vrijetijdsbesteding. Terwijl u met ons praat, schetsen wij alvast een vakantiehuis dat precies in uw behoefte voorziet.
   
  Stel dat u uw vakantiewoning aan gezinnen wilt verhuren. Dan heeft u toch al snel een vier- of zespersoons huisje met twee, drie of mogelijk zelfs vier slaapkamers nodig. Focust u op de verhuurmogelijkheden van uw recreatiewoning? Dan is een praktische, robuuste en gebruiksvriendelijke indeling belangrijker dan een onderscheiden bouwstijl.
   
  Gaat u voor een knus optrekje waar u op elk gewenst moment tot rust kunt komen en u uw eigen privédomein heeft? Dan kunt u, afhankelijk van de samenstelling van uw huishouden, waarschijnlijk met een kleinere vakantiewoning toe. U hoeft dan bij de bouwstijl, indeling, materiaalkeuze en afwerking minder rekening te houden met de wensen van eventuele huurders.

  Een recreatiewoning in uw eigen bouwstijl

  Een bungalowpark kan heel gezellig zijn, maar vrijwel elke recreatiewoning is daar hetzelfde. Op uw eigen bouwkavel heeft u alle ruimte en vrijheid om een tweede (vakantie)woning naar eigen smaak en stijl te bouwen. De traditionele bouwstijl van Variahuis laat veel verschillende bouwstijlen toe. Wij leveren uw vakantiewoning in metselwerk (baksteen, betonsteen of kalkzandsteen) op. Wij bouwen die steen voor steen en in de bouwstijl die u kiest. Van een landelijke (boerderij)stijl tot een strakke moderne bungalow en alles wat daar tussenin zit: elke bouwstijl is bespreekbaar, tot in de kleinste details toe. Maar we doen geen concessies aan de kwaliteit. Ons vakmanschap garandeert degelijkheid. We maken in onze kwaliteitseisen geen verschil tussen een eerste woning of tweede vakantiehuis.
   

  Uw eigen vakantiehuis op uw droomplek

  Viert u liever vakantie aan het water dan in het bos? Of komt u graag tot rust in de duinen of ergens achteraf op het platteland? Eén ding is zeker: wanneer u uw droomplek voor uw recreatiewoning heeft gevonden hoeft u nooit meer op zoek naar een ander vakantieoord. Zo’n plek voelt elke keer weer als thuiskomen. En als een verdiende beloning na een periode van hard werken.
   
  Variahuis helpt u graag om een ideale locatie voor uw vakantiehuis te vinden. Denk aan een rustige plek in de natuur binnen twee uur rijden van uw woonplaats en met voorzieningen zoals winkels en restaurants in de directe omgeving. Wilt u uw recreatiewoning ook goed kunnen verhuren? Dan helpt het natuurlijk wel wanneer er attracties en veel mogelijkheden voor sport, recreatie en ontspanning in de buurt zijn. Zeker wanneer u zich richt op jonge gezinnen.
   

  Wat kost een recreatiewoning?

  Evenals bij een eerste woning zijn ook de kosten van een tweede (vakantie)huis van veel factoren afhankelijk. Denk hierbij aan:

  • de locatie (de populariteit van het vakantiegebied is van invloed op de kavelprijs)
  • de omvang (van kavel en woning)
  • de materiaalkeuze
  • de afwerking.

  Houd er verder rekening mee dat u op een tweede woning minder hypotheek krijgt dan op een eerste woning; de bank stelt aanvullende eisen en financiert tot een lager maximum dan bij uw eerste woning. Ook is de hypotheekrente niet fiscaal aftrekbaar.
  Over het algemeen zijn recreatiewoningen kleiner en goedkoper dan eerste woningen. Maar of dat ook in uw situatie het geval is, hangt af van de eisen die u aan uw vakantiewoning stelt.
   
  Een keus voor een nieuwbouw recreatiewoning is een keus voor degelijkheid, duurzaamheid en rendement. Want een nieuwe vakantiewoning wordt sneller en beter door de bank gefinancierd, brengt minder onderhoudskosten met zich mee, levert meer huur op en kan desgewenst energieneutraal worden gebouwd. Van die keus krijgt u vast en zeker geen spijt.
   
  Variahuis helpt u graag aan een recreatiewoning naar eigen stijl en smaak en heeft een neusje voor vrijkomende bouwkavels. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek. Wij maken graag kennis met u!
   

  ONTZORGD UW EIGEN HUIS BOUWEN

  Uw eigen huis bouwen is makkelijker dan het lijkt, wanneer u een betrouwbare aannemer heeft. VARIAhuis begeleidt u graag als u zelf uw huis wilt bouwen en biedt een totaalpakket van diensten aan: van ontwerp tot oplevering. Voor de realisatie van uw huis geeft VARIAhuis een vaste prijs, zodat u niet voor financiële verrassingen komt te staan. En ook de nodige vergunningen worden door VARIAhuis geregeld. Zo kunt u zonder zorgen u uw eigen huis bouwen.


  Snel naar:

  • Duurzaam bouwen

  • Modulair bouwen

  • Catalogusbouw

  • Houtskeletbouw

  • Herenhuis bouwen

  • Passief bouwen

  • Ecohuis bouwen

  • Amerikaans huis bouwen

  • Energiezuinig bouwen

  • Ecologisch bouwen

  • Klein huis bouwen

  • Ondergronds bouwen

  • Noors huis bouwen

  • Traditioneel bouwen

  Zelf een vraag stellen?