Traditioneel huis bouwen; variahuis

Wij zijn gespecialiseerd in nieuwbouw, verbouw, onderhoud, renovatie en restauratie van woningen. Wij vinden het erg belangrijk dat uw nieuwe (traditionele) woning helemaal aan uw eisen en wensen voldoet. Daarom garanderen wij u kwaliteit en ervaring. Zo zijn wij lid van stichting Bouwgarant, Bouwend Nederland en Woningborg. Deze zekerheden geven u een extra prettig gevoel bij het realiseren van een traditionele woning 

Gerealiseerde woningGerealiseerde woningGerealiseerde woningGerealiseerde woning
Bekijk hier meer van onze gerealiseerde woningen »

De traditionele woning van VARIAhuis
Bent u van plan een nieuwe en traditionele woning te laten bouwen? Dan zit u goed bij VARIAhuis. Wij begeleiden u van ontwerp tot oplevering, en daarbij regelen we ook alle nodige vergunningen omtrent de bouw. Ook ontvangt u van ons gratis één jaar lidmaatschap voor Vereniging Eigen Huis. Wij bieden u dan ook een totaalservice, van eerste advies en tekeningen, tot oplevering en administratieve afhandeling

Vraag de brochure aanLaat uw droomhuis schetsen

Gerealiseerde WoningGerealiseerde WoningGerealiseerde woningSchoorsteen gerealiseerde woning
Gerealiseerde woningGerealiseerde woningGerealiseerde woningGerealiseerde woning?

Een traditioneel huis bouwen

Droomt u van een woning met een klassieke of nostalgische uitstraling, zoals een notariswoning, herenhuis of stadsboerderij? Zoek dan een aannemer die dit huis op een traditionele manier voor u kan bouwen. Zodat uw droomhuis ook echt de originele kwaliteit en look krijgt die u nastreeft. Bouwbedrijf Variahuis beschikt over het ambachtelijke vakmanschap dat voor de bouw van uw traditionele nieuwbouwwoning nodig is. Ook kunnen wij uw nieuwe huis voor u ontwerpen en de Omgevingsvergunning voor u aanvragen.
 

Wat is traditionele bouw?

Een traditionele woning is niet hetzelfde als traditionele bouw. Met de laatste term wordt een traditionele bouwwijze bedoeld. Het is wel zo dat een traditionele woning het beste ook op een traditionele wijze kan worden gebouwd. Moderne bouwtechnieken en bouwmaterialen kunnen namelijk afbreuk doen aan de klassieke uitstraling van een traditionele woning zoals een villa of landhuis.
 
Bij een traditionele bouwwijze wordt eerst een betonnen vloer gestort. De muren worden daarna vanaf de vloer steen voor steen opgemetseld. Zware dragende constructies zoals de tussenvloeren zijn van beton of van zware houten balken. Lichtere constructies kunnen ook van hout zijn.
 
Twee centrale kenmerken van traditioneel bouwen zijn de toepassing van ambachtelijke uitvoeringstechnieken (traditioneel vakwerk van timmerlieden en metselaars) en het gebruik van traditionele bouwmaterialen zoals cement, baksteen en hout.
 

Wat zijn de voordelen van traditionele bouw?

Traditioneel gebouwde woningen kenmerken zich door:

  • een lange levensduur
  • een hoge stabiliteit
  • een grote vrijheid van ontwerp en architectuur
  • een evenwichtig binnenklimaat
  • een goede akoestische isolatie.

 
De traditionele bouwmethode leent zich ook goed voor het gebruik van exact dat bouwmateriaal dat u nodig heeft om uw nieuwbouwwoning in een traditionele stijl te laten bouwen. Denk bijvoorbeeld aan de typische bakstenen van stadsboerderijen uit het begin van de vorige eeuw. Of aan de houten gevelplanken van landhuizen in Saksische stijl.
 
Met het oog op deze voordelen is het goed te verklaren dat de traditionele bouwwijze in Nederland nog vaak wordt toegepast. Zolang aannemers en bouwbedrijven over goed opgeleide en gekwalificeerde vakmensen kunnen beschikken zal deze methode de tand des tijds wel doorstaan. 

Kan traditionele bouw worden gecombineerd met moderne bouw?

De traditionele bouwwijze is de laatste decennia aangevuld met nieuwe bouwmethoden zoals houtskeletbouw, staalbouw, betonbouw en modulair bouwen (prefab bouw). Afhankelijk van uw wensen, het ontwerp en uw budget kan de traditionele bouwmethode met één of meer van deze andere bouwmethoden worden gecombineerd. Zo kunnen we door de toepassing van de prefab bouwmethode de bouwtijd aanzienlijk verkorten. Bij prefab bouw worden enkele modules van uw nieuwe woning al in de fabriek gemaakt, zodat die op de bouwplaats alleen nog geassembleerd en gemonteerd hoeven te worden. Dat kan desgewenst zelfs inclusief sanitair en elektriciteit.
 

Welk vakmanschap is voor traditionele bouw nodig?

Traditioneel bouwen vereist metselaars die verschillende metselverbanden en voegafwerkingen kunnen toepassen. En timmerlieden die ter plekke houten uitvoeringsdetails zoals sierlijsten kunnen timmeren en afwerken. Deze vakmensen kunnen goed met de verschillende steen- en houtsoorten werken die nodig zijn om uw traditionele nieuwbouwwoning de juiste klassieke of nostalgische uitstraling te geven.
 
Of u nu een traditioneel of modern nieuwbouwhuis laat bouwen: elk nieuwbouwhuis moet voldoen aan de actuele duurzaamheidseisen zoals die in wet- en regelgeving zijn vastgelegd. Zo moet uw  traditionele woning zorgvuldig worden geïsoleerd en luchtdicht worden afgewerkt. Denk hierbij aan de spouwmuren; de buitenmuur (het buitenblad van de spouwmuur) is dan van traditionele baksteen, terwijl de dragende binnenmuur (het binnenblad van de spouwmuur) van beton of van een andere steensoort kan zijn. In de spouw zelf komt isolatiemateriaal zoals PUR, glaswol of EPS.
 
Bij Variahuis kunt u er zeker van zijn dat uw traditionele nieuwbouwwoning door eigen vakmensen wordt gebouwd. Onze metselaars en timmerlieden zijn zeer ervaren en bedreven in de toepassing van traditionele bouwtechnieken en bouwmaterialen.

ONTZORGD UW EIGEN HUIS BOUWEN

Uw eigen huis bouwen is makkelijker dan het lijkt, wanneer u een betrouwbare aannemer heeft. VARIAhuis begeleidt u graag als u zelf uw huis wilt bouwen en biedt een totaalpakket van diensten aan: van ontwerp tot oplevering. Voor de realisatie van uw huis geeft VARIAhuis een vaste prijs, zodat u niet voor financiële verrassingen komt te staan. En ook de nodige vergunningen worden door VARIAhuis geregeld. Zo kunt u zonder zorgen u uw eigen huis bouwen.


Snel naar:

• Duurzaam bouwen

• Modulair bouwen

• Catalogusbouw

• Houtskeletbouw

• Herenhuis bouwen

• Passief bouwen

• Ecohuis bouwen

• Amerikaans huis bouwen

• Energiezuinig bouwen

• Ecologisch bouwen

• Klein huis bouwen

• Ondergronds bouwen

• Noors huis bouwen

• Traditioneel bouwen

Zelf een vraag stellen?