EIGENTIJDSE WONING BOUWEN DOOR VARIAHUIS

Wilt u een prachtige eigentijdse woning laten bouwen? Dan zit u goed bij VARIAhuis. Wij realiseren graag uw eigentijdse woning voor u, rekening houdend met al uw wensen. Daarbij begeleiden wij u van ontwerp tot oplevering, zodat alles goed verloopt. Over vergunningen hoeft u zich ook geen zorgen te maken, deze regelen wij voor u. VARIAhuis zorgt voor de juiste eigentijdse woning die geheel binnen uw budget past. Ons professionele team garandeert u kwaliteit en ervaring.


Eigentijdse woningEigentijdse woning Luxe eigentijdse woning

Bekijk de gerealiseerde woningen van VARIAhuis »
Over ons
VARIAhuis is actief op de markt van woningbouw. Als onderdeel van het allround en ervaren bouwbedrijf Ter Harmsel zijn wij thuis in alle segmenten van de bouw. Wij begrijpen dat u graag samen wilt werken met een bedrijf dat ervaring heeft en over de juiste kwaliteiten beschikt. VARIAhuis heeft dit alles in huis. Wij zijn lid van stichting Bouwgarant, Bouwend Nederland en Woningborg. Aanvullende garantie biedt Stiwoga Bouwverzekeringen, waar u via ons bouwbedrijf gebruik van kunt maken. Deze zekerheden geven u een prettig gevoel bij het realiseren van uw droomhuis.

Vraag de brochure aan

Eigentijdse woningEigentijdse woning in aanbouwEigentijdse woningEigentijdse woningEigentijdse woningEigentijdse woningEigentijdse woning in aanbouwOnderdeel van een eigentijdse woning
Een eigentijds huis bouwen

 
Wanneer u zelf een huis laat bouwen, kunt u in het ontwerp uw eigen smaak en stijl combineren met de hedendaagse wooneisen. Een eigentijdse woning hoeft dus qua bouwstijl of materiaalgebruik niet persé modern te zijn. Misschien laat u zich wel inspireren door bouwstijlen uit het verleden en combineert u die met veel ruimte, licht en energiezuinigheid. Een eigentijds huis mag dus best een beetje eigenzinnig zijn, iets van uw karakter en kijk op het leven uitstralen. Met Variahuis kunt u een eigentijds huis bouwen met uw persoonlijke wensen en budget als uitgangspunt. Zo’n huis wordt echt een verlengstuk van u zelf, en geen standaardwoning waarvan er dertien in een dozijn passen.

Wat is een eigentijdse woning?

Met een eigentijdse woning laat u iets van u zelf zien. Het huis geeft uitdrukking aan uw persoonlijkheid en past u daarom als een jas. Een eigentijdse woning laat ook iets van uw drijfveren zien. Gaat u voor de buitenkant, of juist voor de binnenkant? Gaat u voor gemak en functionaliteit, of voor creativiteit en speelsheid? Of vooral voor zo laag mogelijke woonlasten?
 
Een eigentijdse woning mag best een beetje gedurfd zijn. Bijvoorbeeld door een originele mix van bouwstijlen te kiezen. Of een moderne bouwstijl te combineren met een traditionele bouwmethode, of omgekeerd. Maar die gedurfdheid zegt natuurlijk ook al weer iets over u. Een woning met een burgerlijke uitstraling kan ook heel eigentijds zijn, wanneer die beter bij u past dan een origineel ontwerp.
 
Een eigentijdse woning sluit naadloos aan bij uw levensstijl. Bent u van plan om veel tijd in en rond uw woning door te brengen, of ziet u uw woning meer als een hotel om in uw jachtige bestaan op de juiste momenten tot rust te komen? En wat betekent dat voor de locatie en omgeving waar u uw eigentijdse woning wilt laten bouwen?
 
Variahuis denkt graag met u mee over de woonomgeving en bouwlocatie die het beste bij uw woonwensen passen. Vergeet ook niet dat de waarde van uw nieuwe woning voor een groot deel door de locatie wordt bepaald. En dat is een belangrijk gegeven wanneer u uw nieuw te bouwen huis ook als investeringsobject ziet. 

Wat is het verschil tussen een eigentijds en modern huis?

In het algemene spraakgebruik worden de termen modern en eigentijds als synoniemen gebruikt. In een bouwkundige context betekenen die woorden echter meestal niet hetzelfde. Een eigentijdse woning is in de eerste plaats een unieke en authentieke woning die is gebaseerd op uw persoonlijke woonwensen en budget, maar die wel aan de hedendaagse eisen op het gebied van bijvoorbeeld duurzaamheid en energiegebruik voldoet. Dat is alleen al logisch omdat op nieuwbouwwoningen het actuele Bouwbesluit van toepassing is. En die stelt eisen aan de duurzaamheid, het energiegebruik en de (brand)veiligheid van uw nieuwe woning.
 
Een eigentijds huis voldoet dus aan de moderne eisen, maar kan qua bouwstijl, bouwmethode of materiaalgebruik best heel traditioneel zijn.

Welke kenmerken heeft een eigentijdse woning?

Omdat een eigentijdse woning heel eigenzinnig, individualistisch en authentiek kan zijn, is het nog niet zo eenvoudig om daar algemene kenmerken op te plakken. Misschien is het belangrijkste kenmerk wel dat een eigentijds huis in het straatbeeld direct opvalt. In een wijk die wordt geregeerd door eenheidsworst zal een huis met een origineel en gewaagd ontwerp er echt uitspringen.
 
Maar wat maakt een eigentijdse woning zo origineel? Van die originaliteit zijn wel voorbeelden te noemen. Met enige ruimdenkendheid kunnen die voorbeelden als kenmerken van een eigentijdse woning worden gezien. Denk bijvoorbeeld aan:

  • verrassende (niet alledaagse) elementen zoals bijzonder materiaalgebruik en variërende kleuren
  • details zoals hout, potdekselwerk, zink, riet, metaal, stucwerk, koper, opvallende gevelvormen en sprekende kleuren
  • grote opvallende glaspartijen
  • een model dat aan een oud gebouw doet denken, maar in een hip en strak jasje. 

Een eigentijdse woning geeft vaak een moderne draai aan elementen uit het verleden. De combinatie van traditionele of historische en moderne stijlen kan ook het interieur van een eigentijds huis bepalen. Evenals de bewoners ervan laat een eigentijdse woning zich niet in een hokje plaatsen. Een eigentijds huis kenmerkt zich eerder door een combinatie van bouwstijlen, dan door één specifieke stijl.
 
Laat u adviseren door Variahuis over een eigentijdse woning naar eigen stijl en smaak. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek. Wij maken graag kennis met u! 

ONTZORGD UW EIGEN HUIS BOUWEN

Uw eigen huis bouwen is makkelijker dan het lijkt, wanneer u een betrouwbare aannemer heeft. VARIAhuis begeleidt u graag als u zelf uw huis wilt bouwen en biedt een totaalpakket van diensten aan: van ontwerp tot oplevering. Voor de realisatie van uw huis geeft VARIAhuis een vaste prijs, zodat u niet voor financiële verrassingen komt te staan. En ook de nodige vergunningen worden door VARIAhuis geregeld. Zo kunt u zonder zorgen u uw eigen huis bouwen.


Snel naar:

• Duurzaam bouwen

• Modulair bouwen

• Catalogusbouw

• Houtskeletbouw

• Herenhuis bouwen

• Passief bouwen

• Ecohuis bouwen

• Amerikaans huis bouwen

• Energiezuinig bouwen

• Ecologisch bouwen

• Klein huis bouwen

• Ondergronds bouwen

• Noors huis bouwen

• Traditioneel bouwen

Zelf een vraag stellen?