LAAT UW DROOMHUIS TEKENEN DOOR VARIAHUIS

Wilt u een prachtig nieuw huis laten bouwen? Dan is het van groot belang dat deze woning aan uw eisen voldoet. Voor aanvang aan de bouw is het dan ook nodig om uw droomhuis te laten tekenen door een ervaren bouwbedrijf. Dan zit u goed bij VARIAhuis.

Is dit uw droomhuis?Droomhuis

Bekijk onze gerealiseerde woningen »

Waarom een droomhuis laten tekenen door VARIAhuis?
VARIAhuis biedt u vele voordelen ten opzichte van andere bouwbedrijven. We hebben ze even voor u op een rijtje gezet:

 • Wij begeleiden u van het ontwerp tot de oplevering
 • Wij staan garant voor kwaliteit en ervaring
 • U krijgt 1 jaar gratis lidmaatschap voor Vereniging Eigen Huis
 • Wij regelen alle vergunning omtrent de bouw voor u
 • U krijgt voor aanvang van de bouw een vaste prijs, inclusief ontwerp- en constructeurkosten

Kortom, uw droomhuis laat u tekenen, ontwerpen én bouwen door VARIAhuis.

Vraag de brochure aanLaat uw droomhuis schetsen

Een droomhuis bouwen

 
Waar denkt u aan wanneer u naar uw droomhuis word gevraagd? Welke beelden komen er dan op uw netvlies? Zeg niet te snel dat dromen bedrog zijn en dat u daarom maar beter kunt ophouden met dromen. Want wanneer u uw eigen huis wilt bouwen, is uw droom wél het vertrekpunt. Begin bij het begin en durf te dromen! Wanneer Variahuis uw huis mag bouwen, beginnen we bij uw droom. In negen stappen bouwen we uw droomhuis. Onze ervaring leert dat het resultaat uw droom zomaar kan overtreffen. Want in de praktijk is er soms veel meer mogelijk dan u denkt of droomt. Ook binnen de beperkte mogelijkheden van uw budget.
 
Een nieuw huis laten bouwen is geen broodje kopen. Uw eigen droomhuis realiseren is een project dat om een planmatige aanpak vraagt. Bouwbedrijf Variahuis is gespecialiseerd in nieuwbouwwoningen op maat en werkt met een stappenplan waarmee u als opdrachtgever zo goed mogelijk wordt ontzorgd. Met dit stappenplan bouwt u een huis dat na oplevering aan uw verwachtingen voldoet. Of die verwachtingen zelfs overtreft. Het stappenplan helpt u ook om onnodige kosten te voorkomen. 
Landelijk droomhuisLandelijk droomhuisDroomhuis van de zijkantWit droomhuis

Gerealiseerd droomhuisGerealiseerd droomhuisStenen droomhuisDroomhuis achteraf


Droomhuis stedelijk gebiedGerealiseerd droomhuisDroomhuis, net af!Achtertuin droomhuis
In negen stappen naar uw droomhuis

Variahuis bouwt in de volgende negen stappen uw droomhuis:

 1. kennismaking
 2. ontwerp
 3. offerte
 4. opdrachtbevestiging
 5. welstand
 6. materiaalkeuze
 7. omgevingsvergunning
 8. bouwstart
 9. oplevering

Stap 1: Kennismaking

Deel uw droom(huis) met ons, gewoon bij u thuis aan de keukentafel. Maar u bent voor een eerste kennismaking natuurlijk ook hartelijk welkom in onze showroom. We maken dan niet alleen kennis met elkaar, maar werken uw droomhuis alvast uit in een eerste schets.
 

Stap 2: Ontwerp

Na het kennismakingsgesprek werken wij de eerste schets van uw droomhuis uit in een gedetailleerd ontwerp. Dit ontwerp sturen wij u ter controle toe en is vrijblijvend. Wij vragen u dit ontwerp zorgvuldig na te kijken en uw opmerkingen of aanpassingen aan ons terug te geven. Daarna voeren wij uw eventuele verbeteringen in het ontwerp door. In deze stap zetten wij het ontwerp gelijk om in een calculatie van het bouwplan voor uw nieuwe droomhuis. 
 

Stap 3: Offerte

Nu we een ontwerp met bouwplan en calculatie van uw droomhuis hebben, kunnen we u een uitgebreide offerte sturen. Deze offerte geeft u een zo volledig mogelijk beeld van uw nieuwe woning en  de voorwaarden waartegen Variahuis die woning voor u kan bouwen en opleveren.
 
We bespreken onze offerte het liefst met u in onze showroom. Daar kunnen we de afwerking van uw droomhuis zoals die in onze offerte wordt aangeboden met behulp van voorbeelden aan u laten zien. We geven u dan ook een rondleiding door ons bedrijf. Zo laten wij u onze timmerfabriek en prefab-afdeling zien.
 

Stap 4: Opdrachtbevestiging

Als het ontwerp en de offerte aan uw verwachtingen voldoen en u een goede ‘klik’ met ons heeft, hopen wij op uw opdrachtbevestiging. Hierbij bevestigen we de met elkaar gemaakte afspraken en bekrachtigen we die met uw en onze handtekening.
Heeft u meer bedenktijd nodig? Dat is natuurlijk geen enkel probleem. Neem later gerust contact met ons op om te laten weten of u wel of niet met ons verder gaat. Horen we lange tijd niets meer van u? Met uw goedvinden bellen we u dan even op om te vragen naar de status van onze offerte. Moeten we die intrekken, verlengen of omzetten in een opdrachtbevestiging? In het laatste geval gaan we meteen met u door naar stap 5.
 

Stap 5: Welstand

In deze stap wordt het bouwplan van uw nieuwe droomhuis getoetst aan het bestemmingsplan en (indien nodig) aan de zogenoemde welstand. Desgewenst geven wij een toelichting op uw bouwplan in de gemeentelijke welstandscommissie. Variahuis regelt het complete toetsingsproces voor u, inclusief de hiervoor benodigde communicatie met de gemeente.
 

Stap 6: Materiaalkeuze

Voldoet het bouwplan voor uw droomhuis aan het bestemmingsplan en de welstandseisen? Dan gaan we het bouwplan samen met u nog eens goed doornemen. Het bouwplan laat namelijk een aantal zaken open, zoals de keuze van de bouw- en afwerkingsmaterialen. In een gesprek met u bij ons op kantoor kiezen we samen deze materialen uit. Ook vindt er een gesprek met de installateur plaats. U kiest de installaties die u nodig heeft en de plek daarvan in uw nieuwe woning.
 

Stap 7: Omgevingsvergunning

Voor de bouw van uw nieuwe droomhuis is een omgevingsvergunning nodig. Zodra u alle materialen heeft uitgezocht, vragen wij de omgevingsvergunning bij de gemeente aan. De gemeente is verplicht om die vergunning af te geven wanneer uw aanvraag en bouwplan aan de wettelijke eisen voldoen. Hoe lang de vergunning op zich laat wachten, hangt af van eventuele bezwaren van omwonenden en eventuele andere belanghebbenden. Voor de behandeling van deze bezwaren hanteert de gemeente een vaste procedure.
 

Stap 8: Bouwstart

Zodra u de omgevingsvergunning op zak heeft, plannen wij in overleg met u de datum van de bouwstart. Variahuis heeft gemiddeld ongeveer 14 weken nodig om een nieuw huis te bouwen. Deze korte bouwtijd is te danken aan onze grondige voorbereiding. Wij bouwen uw huis met ons eigen personeel.
 

Stap 9: Oplevering

U bent nu nog maar één stap verwijderd van uw droomhuis: de oplevering! Uw nieuwe woning is klaar en wij overhandigen u de sleutels. Deze oplevering doen we altijd samen met u als opdrachtgever en in aanwezigheid van Vereniging Eigen Huis. 

ONTZORGD UW EIGEN HUIS BOUWEN

Uw eigen huis bouwen is makkelijker dan het lijkt, wanneer u een betrouwbare aannemer heeft. VARIAhuis begeleidt u graag als u zelf uw huis wilt bouwen en biedt een totaalpakket van diensten aan: van ontwerp tot oplevering. Voor de realisatie van uw huis geeft VARIAhuis een vaste prijs, zodat u niet voor financiële verrassingen komt te staan. En ook de nodige vergunningen worden door VARIAhuis geregeld. Zo kunt u zonder zorgen u uw eigen huis bouwen.


Snel naar:

• Duurzaam bouwen

• Modulair bouwen

• Catalogusbouw

• Houtskeletbouw

• Herenhuis bouwen

• Passief bouwen

• Ecohuis bouwen

• Amerikaans huis bouwen

• Energiezuinig bouwen

• Ecologisch bouwen

• Klein huis bouwen

• Ondergronds bouwen

• Noors huis bouwen

• Traditioneel bouwen

Zelf een vraag stellen?