RIETGEDEKTE VILLA VAN VARIAHUIS 

Een prachtige rietgedekte villa
Wilt u prachtig wonen in een mooie omgeving? Kies dan voor een rietgedekte villa van VARIAhuis. VARIAhuis bouwt voor u graag een rietgedekte villa, geheel naar wens. Daarbij zullen wij u begeleiden van ontwerp tot aan de oplevering. Ook zullen wij alle bouwvergunningen voor u regelen, zodat u zich daar geen zorgen over hoeft te maken. Wij leveren een totaalproduct, van advies tot oplevering. Laat u inspireren om zo samen met ons uw rietgedekte villa naar wens te realiseren.


 
Bekijk meer voorbeelden »

VARIAhuis is thuis in alle segmenten van de bouw: nieuwbouw, verbouw, onderhoud, renovatie en restauratie. Dit wordt allemaal door een eigen team van professionele medewerkers uitgevoerd. Bovendien heeft het bedrijf beschikking over een prachtige timmerfabriek. Hier worden in eigen beheer houten kozijnen, ramen, deuren, enzovoort geproduceerd. VARIAhuis is actief op de markt met zeven typen woningen, die geheel naar eigen wens ingericht kunnen worden.

Vraag de brochure aanLaat uw droomhuis schetsen

Een rietgedekte villa bouwen

 
Een rieten dak geeft een villa de sfeer en uitstraling die het verdient. Woont u graag landelijk en wordt u warm van een vrijstaande woning die bij de sfeer van het buitengebied past? En wilt u die nieuw laten bouwen? Denk dan eens aan een rietgedekte villa van Variahuis. Wij bouwen uw nieuwe villa op de kavel die u heeft uitgezocht en zetten daar samen met een erkend rietdekkersbedrijf een houten kap op. Uw kavel hoeft natuurlijk niet persé in het buitengebied te liggen. Ook binnen de bebouwde kom van dorpen (en steden) zijn rietgedekte villa’s zeer in trek.
 
Riet als dakbedekking voor uw villa is om meerdere redenen een goede keus. Een rieten dak geeft uw villa de sfeer en uitstraling die het verdient. Maar riet is niet alleen mooi, het isoleert en ventileert ook nog eens uitstekend. En wist u dat een vakkundig gedekt en zorgvuldig onderhouden rieten dak meer dan 40 jaar mee kan gaan?
 
Bouwbedrijf Variahuis beschikt over het ambachtelijke vakmanschap dat voor de bouw van uw rietgedekte villa nodig is. Met als resultaat een moderne villa die dankzij het rieten dak toch een nostalgisch trekje heeft.
 

De voordelen van een rietgedekte villa

Een villa is een vrijstaande eengezinswoning met twee of meer verdiepingen, omgeven door een grote vrije ruimte zoals een tuin of een vijver. Hoewel een villa ook in de stad kan voorkomen, spreken we daar van een herenhuis of burgerwoning zodra de vrijstaande woning in een woningrij past. Maar waarom zou u voor een rietgedekte villa kiezen? In plaats van een villa met dakpannen? Een rieten kap heeft de volgende voordelen:

  • riet heeft een natuurlijke uitstraling
  • riet draagt bij aan een gezond binnenklimaat
  • met riet bespaart u op energie.

 

Riet heeft een natuurlijke uitstraling

Dat riet een natuurproduct is, merkt u direct aan de authentieke, levendige uitstraling van een rieten kap. Niets geeft uw nieuwe villa meer rust, landelijkheid, charme, nostalgie, warmte en gezelligheid dan een dikke rieten deken. Veel mensen vallen alleen al vanwege het rieten dak voor een vrijstaande woning zoals een villa, landhuis of (stads)boerderij. Wanneer u droomt van een nieuwe villa, is de kans groot dat daar een rieten dak op zit.

Riet draagt bij aan een gezond binnenklimaat

Dankzij zijn holle stengel isoleert riet goed en reflecteert het de warmte. Hierdoor brengt een rieten deken warmte in de winter en koelte in de zomer. In combinatie met de ventilerende werking van riet draagt een rieten kap hiermee bij aan een gezond binnenklimaat. 

Met Riet bespaart u op energie

Omdat riet in de winter warmte brengt en in de zomer koelte, betekent een rieten kap dat de verwarming en verkoeling van uw huis minder energie kost. ’s Winters kunt u de verwarming een graadje lager zetten en ’s zomers kan juist de airco een standje lager.
 
Het effect van een rieten kap op het binnenklimaat en energiegebruik van uw nieuwe villa is afhankelijk van de onderliggende dakconstructie en de manier waarop die is geïsoleerd. Vroeger werd het riet met spandraden en binddraad op een open onderconstructie van zogenoemde daksporen en rietlatten bevestigd. De lagen riet werden hierbij als schubben over elkaar gelegd. Met als resultaat een dak dat regenwater goed afvoert en vocht en damp uitstekend ventileert.
 
Tegenwoordig wordt het riet vaker aangebracht op een gesloten onderconstructie zoals een schroefdak. Het materiaal van deze ‘onderdaken’ voldoet aan de moderne eisen op het gebied van isolatie en brandveiligheid. Maar in deze daken kunnen wel vochtproblemen ontstaan, omdat ze minder goed ventileren. Wanneer de onderconstructie dan onvoldoende luchtdicht of dampremmend is uitgevoerd, komt er warme, vochtige lucht vanuit de woning in het riet terecht en gaat het daar condenseren.
 
Variahuis zorgt ervoor dat de dakconstructie van uw nieuwe rietgedekte energiezuinig wordt uitgevoerd. Evenals andere woningstijlen kunnen wij ook een rietgedekte villa energieneutraal maken.

ONTZORGD UW EIGEN HUIS BOUWEN

Uw eigen huis bouwen is makkelijker dan het lijkt, wanneer u een betrouwbare aannemer heeft. VARIAhuis begeleidt u graag als u zelf uw huis wilt bouwen en biedt een totaalpakket van diensten aan: van ontwerp tot oplevering. Voor de realisatie van uw huis geeft VARIAhuis een vaste prijs, zodat u niet voor financiële verrassingen komt te staan. En ook de nodige vergunningen worden door VARIAhuis geregeld. Zo kunt u zonder zorgen u uw eigen huis bouwen.


Snel naar:

• Duurzaam bouwen

• Modulair bouwen

• Catalogusbouw

• Houtskeletbouw

• Herenhuis bouwen

• Passief bouwen

• Ecohuis bouwen

• Amerikaans huis bouwen

• Energiezuinig bouwen

• Ecologisch bouwen

• Klein huis bouwen

• Ondergronds bouwen

• Noors huis bouwen

• Traditioneel bouwen

Zelf een vraag stellen?