UW EIGEN HUIS BOUWEN

Wilt u uw eigen huis laten bouwen? Wilt u graag dat alles in uw woning voldoet aan uw verwachtingen en geheel naar u wens is ontworpen? Uw eigen droomhuis op een locatie naar keuze? Dat kan, u bent dan op zoek naar een aannemer die:

 • u benadert als een opdrachtgever en behandelt als een klant
 • naar uw persoonlijke situatie, eisen en wensen vraagt
 • met uw dromen, toekomstplannen en mogelijkheden meedenkt
 • al snel een duidelijke schets van uw droomhuis maakt
 • u in het proces van schets tot oplevering geheel kan ontzorgen
 • maatwerk als een missie beschouwt. 

Variahuis is een aannemer en bouwer die aan deze kenmerken voldoet. Wilt u weten hoe we een huis op maat voor u kunnen bouwen en wat wij nog meer voor u kunnen betekenen? Lees dan vooral verder.


Voordelen van bouwen met Variahuis

Uw eigen huis bouwen met Variahuis biedt de volgende voordelen:
 • een woning op maat
 • een duurzaam huis in eigen stijl
 • wonen op de plek die u wilt
 • bouwen zonder zorgen
 • een kostenefficiënt bouwproces
 • een snelle oplevering van uw huis. 

Hoog vierkant huis    Landelijk huis met rieten dakEen huis bouwen op maat


Variahuis is een bouwbedrijf met een eigen ontwerper, een eigen timmerfabriek en een eigen prefab-afdeling. Wij zijn daarom als geen ander in staat om een huis op maat te bouwen die volledig aan uw eisen en wensen voldoet. Omdat we het ontwerp, de bouw en de materiaalkeuze in eigen hand hebben, zijn we niet afhankelijk van de mogelijkheden en beperkingen van onderaannemers. Het is meestal de afhankelijkheid van de aannemer van derden, waardoor de uiteindelijke prijs en kwaliteit van een woning op een grote teleurstelling uit kunnen lopen. Wij voorkomen dit liever en bewaken zelf het kwaliteitsproces door het bouwproces in eigen hand te houden. Tevens kunnen wij het bouwproces snel uitvoeren ten opzichte van andere partijen, waardoor de oplevering van het huis niet te lang op zich laat wachten. 

Een duurzaam huis bouwen in eigen stijl

Een woning van Variahuis is gebaseerd op een ontwerp dat volledig op uw eisen en wensen wordt afgestemd. Er zijn zoveel ontwerpen en samenstellingen mogelijk bij het ontwerpen van een eigen woning. Hierdoor kan de schets met uw ontwerpen van uw toekomstige huis volledig worden nagebouwd. Uw nieuwe huis zal daarom na oplevering aan uw verwachtingen voldoen.
 
Bespreek uw wensen op het gebied van stijl (buitenaanzicht), inhoud (kamerverdeling) en duurzaamheid (energie- en materiaalgebruik) vrijblijvend met onze architect. Die komt vervolgens met een schets van uw droomhuis, inclusief richtprijs. Wanneer de bouwtekening, de prijs en onze samenwerking u aanspreken, stellen wij samen met u een samenwerkingsovereenkomst op. Na ondertekening daarvan werken we de schets uit tot een definitief ontwerp. In dit ontwerp leggen we uw keuzes met betrekking tot stijl, materialen, omvang en indeling van uw woning vast. U kunt in deze ontwerpfase ook al de wensen voor de inrichting van de woning aangeven. Na de ontwerpfase zijn ook de tekeningen voor de aanvraag van uw bouwvergunning klaar. Variahuis zorgt ervoor dat die vergunning er komt. Zodra de gemeente de bouwvergunning heeft verleend, staat niets uw droomhuis meer in de weg.

Wilt u meer weten over de keuzemogelijkheden die wij op het gebied van bouwstijl, inhoud en duurzaamheid bieden? Het is tevens mogelijk om uw huis te inspireren op onderdelen van onze voorbeeldwoningen. U kunt inspiratie opdoen binnen de volgende categorieën:

 • Woningtypes
  Op deze webpagina vindt u de woningtypes waar u bij Variahuis uit kunt kiezen. 
 • Stijlen
  Wilt u geen standaard woning, maar uw woning zoveel mogelijk een eigen gezicht geven? Dan vindt u op deze webpagina meer informatie over algemene bouwstijlen zoals landelijk, klassiek en modern. Een bouwstijl geeft richting aan uw smaak en helpt u om die consequent in het ontwerp en de bouw van uw nieuwe woning door te voeren.
 • Veel gestelde vragen
  Op deze pagina vindt u antwoorden op veel gestelde vragen over de verschillende bouwmethodes die mogelijk zijn bij Variahuis. 

Laat u inspireren door de voorbeeldwoningen

Heeft u nog geen ontwerp in gedachten voor uw huis en bent u op zoek naar inspiratie of een ontwerp? Wij hebben verschillende woontypes die inspelen op verschillende stijlen. Deze stijlen zijn alles omvattend en verschillend, zodat het een inspiratie kan zijn voor veel verschillende mensen die een eigen huis willen bouwen. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een ruimtelijke woning, een statige woning of juist voor een woning met een eenvoudig ontwerp. De woningen zijn door de praktische structuur erg flexibel in te richten, waardoor u niet wordt beperkt in de inrichting. Hierdoor is het tevens mogelijk om de woning levensloopbestendig te maken of dat later te realiseren. Bij enkele woningen, zoals de kangoeroewoningen, is het mogelijk om de indeling volledig zelf te bepalen.Bekijk meer gerealiseerde woningen

Wonen op de plek die u wilt

Verhuizen doet u natuurlijk niet vaker dan nodig. De meeste mensen laten geen eigen woning bouwen om die na een paar jaar weer te verkopen. Meestal brengen mensen het grootste deel van hun leven door in de woning waarin ze het meeste investeren. Juist daarom is het zo belangrijk dat die woning op de plek staat waar u het liefste wilt wonen. Zet daarom eerst de eisen aan uw woonomgeving op een rij. U kunt dit doen door uzelf onder andere de volgende vragen te stellen:

 • woon ik liever in een rustig dorp of juist in een drukke stad?
 • welke voorzieningen heb ik in de buurt nodig?
 • hoe ver wil ik van mijn werk wonen?
 • woon ik liever buitenaf of juist binnen de bebouwde kom?
 • hoe belangrijk is privacy voor mij? 

Voordat u gericht bezig gaat met het ontwerp van uw toekomstige woning is het belangrijk dat u in het bezit bent van een kavel. Variahuis helpt u om een geschikte bouwkavel voor uw droomhuis te vinden. Wij zoeken voor u uit welk soort woning er op een bouwkavel kan en mag worden gebouwd en welke investeringen er nodig zijn om de kavel bouwrijp te maken. U kunt tevens bij ons terecht voor het verkrijgen van tips bij het vinden van een geschikte bouwkavel. Wij adviseren u graag over een geschikte kavel voor uw bouwwensen. 


Bouwen zonder zorgen

Uw eigen droomhuis laten bouwen is geen broodje kopen. Een bouwproject is een complex proces waarin elke stap de volgende stap beïnvloedt. Variahuis stelt u niet na één gesprek voor voldongen feiten. Wij begeleiden u aan de hand van een transparant stappenplan zorgvuldig door het bouwproces, zodat u steeds uw eigen afwegingen kunt maken. Alleen u beslist om de volgende stap te nemen. Wij vinden het belangrijk dat wij pas verder gaan met de vervolgstappen wanneer u tevreden bent over de vorige resultaten. In het eerste gesprek zit u direct met onze ontwerper om tafel. Hij maakt tijdens dat gesprek een schets van uw droomhuis. U kunt zich hierbij laten inspireren door één van onze zeven woningtypen, een combinatie daartussen of een variant daarop. Deze voorbeelden geven u een goed beeld van de mogelijkheden. Uiteindelijk ontwerpt u uw eigen huis. Onze ontwerper neemt in het eerste gesprek ook de benodigde materialen met u door. Ook op het gebied van materiaalgebruik en afwerking bieden wij u veel mogelijkheden.
 
Maakt u zich geen zorgen over de vraag of de woning die u in uw hoofd heeft, ook daadwerkelijk door Variahuis wordt opgeleverd. Bouwen op maat is onze missie! Onze werkwijze bestaat uit een transparant bouwproces stappenplan dat u houvast en inzicht biedt.


Bekijk meer gerealiseerde woningen

Een kostenefficiënt bouwproces

Uw eigen huis bouwen kunt u bij Variahuis zelfs letterlijk nemen. Bent u zelf bouwvakker of heeft u in ieder geval twee rechter handen? Weet uzelf het beste hoe u uw droomhuis kan realiseren? En heeft u zin om die uit de mouwen te steken? Overweeg dan om uw nieuwe woning casco te laten opleveren en zelf af te bouwen. Dit kan verschillende voordelen hebben. Misschien vindt u het een mooie uitdaging om uw huis zelf af te bouwen. En natuurlijk kunt u hiermee ook besparen op de bouwkosten, zeker wanneer u uw eigen tijd niet als kostenpost beschouwt.
 
Een cascowoning is vorm waarbij een deel van het huis wordt opgeleverd. Bij een cascowoning aanvraag wordt namelijk alleen de dragende constructie opgeleverd in combinatie met het dak. Daarnaast wordt de woning tevens wind- en waterdicht gemaakt, zodat het vanaf de buitenkant niet kan worden aangetast. Wij gebruiken hiervoor ook wel de term: ‘knettercasco’.
Een cascowoning bouwen betekent dat u zelf verantwoordelijk bent voor de volgende zaken tijdens het bouwproces:

 • binnenwanden
 • binnen kozijnen
 • installaties
 • afwerking van wanden en vloeren
 • schilderwerk
 • sanitair
 • tegelwerk.

Variahuis hanteert in elk bouwproject een intensieve samenwerking met de opdrachtgever. Wij hechten veel waarde aan transparante en tijdige en duidelijke communicatie, zodat miscommunicatie wordt voorkomen. Bij cascobouw is deze transparante manier van communiceren nog belangrijker dan bij een sleutelklare oplevering. Dit komt omdat u bij een casco bouwtraject tevens de uitvoerende bouwkundige bent, naast uw functie als opdrachtgever. Op die manier zorgen wij samen met u voor een (kosten)efficiënt bouwproces. Wij onderscheiden dit bouwproces in verschillende gradaties, namelijk:

Variahuis beschikt tevens over veel kennis van de verschillende wijzen waarop een huis kan worden gebouwd. De varianten ondergronds bouwen, energiezuinig bouwen en traditioneel bouwen zijn hier voorbeelden van. Wij adviseren u als bouwer tevens graag in de verschillende mogelijkheden die toepasbaar zijn voor uw project.

Verschillende mogelijkheden voor woningen

Variahuis biedt verschillende mogelijkheden op het gebied van huizen bouwen. Zo is het mogelijk om een huis zelf (te laten) ontwerpen en vervolgens te bouwen op verschillende wijzen. Het is namelijk mogelijk om te kiezen voor de traditionele bouwmethode, maar het is ook mogelijk om te kiezen voor een prefab woning. Een prefab woning kan binnen een korte tijd worden gebouwd, omdat het bestaat uit voorgefabriceerde onderdelen.

Een snelle oplevering van uw huis

Met Variahuis wordt uw droom binnen vier maanden, met een gemiddelde bouwtijd van 14 à 16 weken, werkelijkheid.
Echter is de bouwtijd wel afhankelijk van het type woning. Wij kunnen snelheid maken omdat wij het bouwproces zelf managen en uitvoeren, met eigen personeel en met een platte organisatie. Hierdoor hebben wij ook zicht op de kwaliteit van elk proces en hebben wij alle grip op de planning. Ook kunnen wij desgewenst alvast met de voorbereidende werkzaamheden beginnen wanneer u de financiering nog niet rond heeft. Zo kunnen wij onder voorbehoud van financiering alvast de procedure voor de aanvraag van de bouwvergunning opstarten. Dromen is mooi, maar geen doel op zich.

Snel naar:

Duurzaam bouwenHoutskeletbouwEcohuis bouwen
Ecologisch bouwenNoors huis bouwenModulair bouwen
Herenhuis bouwenAmerikaans huis bouwenKlein huis bouwen
Traditioneel bouwenCatalogusbouwPassief bouwen
Energiezuinig bouwenOndergrond bouwenKant en klaar huis
BouwkavelPersoneelDeze pagina werd gevonden op: huis bouwen, huis laten bouwen, een eigen huis laten bouwen, kosten huis bouwen, prijs huis bouwen, wat kost een huis bouwen, proces huis bouwen

ONTZORGD UW EIGEN HUIS BOUWEN

Uw eigen huis bouwen is makkelijker dan het lijkt, wanneer u een betrouwbare aannemer heeft. VARIAhuis begeleidt u graag als u zelf uw huis wilt bouwen en biedt een totaalpakket van diensten aan: van ontwerp tot oplevering. Voor de realisatie van uw huis geeft VARIAhuis een vaste prijs, zodat u niet voor financiële verrassingen komt te staan. En ook de nodige vergunningen worden door VARIAhuis geregeld. Zo kunt u zonder zorgen u uw eigen huis bouwen.


Snel naar:

• Duurzaam bouwen

• Modulair bouwen

• Catalogusbouw

• Houtskeletbouw

• Herenhuis bouwen

• Passief bouwen

• Ecohuis bouwen

• Amerikaans huis bouwen

• Energiezuinig bouwen

• Ecologisch bouwen

• Klein huis bouwen

• Ondergronds bouwen

• Noors huis bouwen

• Traditioneel bouwen

Zelf een vraag stellen?