Waarom bouwen met Variahuis?

Heeft u een kavel of een optie daarop en wilt u op die grond uw eigen droomhuis laten bouwen? Kies dan voor een aannemer die u in elke stap van het ontwerp- en bouwproces meeneemt. Zodat u onaangename verrassingen voorkomt, de lijntjes kort houdt en zelf aan het stuur blijft zitten. Variahuis is zo’n aannemer. Hieronder zeven redenen om voor Variahuis te kiezen:

  • houd ontwerp, bouw en materiaalkeuze in één hand?
  • controleer het proces door een transparant stappenplan
  • kies voor flexibele en traditionele bouw
  • laat u niet afleiden door randzaken
  • ga voor vakmanschap
  • beperk uw financiële risico’s
  • profiteer van onze persoonlijke aanpak
  • realiseer zo snel mogelijk uw droom. 

1. Houd ontwerp, bouw en materiaalkeuze in één hand

Variahuis is een bouwbedrijf met een eigen ontwerper, een eigen timmerfabriek en een eigen prefab-afdeling. Wij zijn daarom als geen ander in staat om een woning op maat te bouwen die volledig aan uw eisen en wensen voldoet. Omdat we het ontwerp, de bouw en de materiaalkeuze in eigen hand hebben, zijn we niet afhankelijk van de mogelijkheden en beperkingen van onderaannemers. Het is meestal de afhankelijkheid van de aannemer van derden waardoor de uiteindelijke prijs en kwaliteit van een woning op een grote teleurstelling uit kunnen lopen. Wij voorkomen dit liever door het bouwproces in eigen hand te houden.

2. Controleer het proces door een transparant stappenplan

Uw eigen droomhuis laten bouwen is geen broodje kopen. Een bouwproject is een complex proces waarin elke stap de volgende stap beïnvloedt. Variahuis stelt u niet na één gesprek voor voldongen feiten. Wij begeleiden u aan de hand van een transparant stappenplan zorgvuldig door het bouwproces, zodat u steeds uw eigen afwegingen kunt maken. Alleen u beslist om de volgende stap te nemen.
In het eerste gesprek zit u direct met onze ontwerper om tafel. Hij maakt tijdens dat gesprek een schets van uw droomhuis. U kunt zich hierbij laten inspireren door één van onze zeven woningtypen, een combinatie daartussen of een variant daarop. Deze voorbeelden geven u een goed beeld van de mogelijkheden. Uiteindelijk ontwerpt u uw eigen huis. Onze ontwerper neemt in het eerste gesprek ook de benodigde materialen met u door. Ook op het gebied van materiaalgebruik en afwerking bieden wij u veel mogelijkheden.
 

3. Kies voor flexibele en traditionele bouw


Huis bouwen met VariahuisEen notariswoning, bungalow of landhuis? Een woning met veel of weinig prefab-elementen? Uw droomhuis casco, half casco of sleutelklaar laten opleveren? Bij Variahuis kan het allemaal. Wij laten u afhankelijk van uw eisen, wensen en budget uw eigen woningtype kiezen. Het wemelt op de woningmarkt momenteel van ‘bouw-uw-eigen-huis-concepten’. Maar die concepten pinnen u wel vast op een standaard bouwstijl met hooguit enkele varianten en meestal ook op een volledige uitbesteding van alle bouwactiviteiten. En wat is nu mooier dan meebouwen aan uw eigen droomhuis, wanneer u zelf een bouwvakker of een handige klusser bent?
Variahuis gaat voor kwaliteit, degelijkheid en uitstraling. Daarom bouwen wij onze woningen nog met een traditionele bouwmethode. Wij kunnen elk woningtype in metselwerk (baksteen, betonsteen of kalkzandsteen) opleveren. Uw woning wordt ter plekke en steen voor steen opgemetseld.   

4. Laat u niet afleiden door randzaken

U weet precies wat u wilt en heeft uw droomontwerp al in uw hoofd. Maar wat kan en mag er allemaal op uw bouwkavel, rekening houdend met het bestemmingsplan, het Bouwbesluit en de Omgevingsvergunning? En welke beperkingen kan de gemeentelijke welstandscommissie aan de realisatie van uw woning opleggen? Allemaal belangrijke, maar tijdrovende randzaken die uw aandacht van uw droomhuis zelf afleiden. Laat Variahuis de bouwtekening maken die u in uw hoofd heeft en voor de benodigde bouwvergunning zorgen. Dan heeft u daar in ieder geval geen omkijken naar! U heeft wel wat beters te doen….

5. Ga voor vakmanschap

Het ontwerpen en bouwen van een woning is een vak. Als onderdeel van bouwbedrijf Ter Harmsel kan Variahuis bogen op vakmanschap. Vakmanschap dat we met veel inzet en ervaring in nieuwbouw, verbouw, onderhoud, renovatie en restauratie hebben verworven. Dat vakmanschap is precies de reden waarom wij uw droomhuis graag zelf willen bouwen. Wij kennen niemand die dat beter voor u zou kunnen doen dan Variahuis en waarom zouden we iets uitbesteden dat we zelf in huis hebben? Vanaf uw eerste gesprek met ons zit u met vakmensen aan tafel. Het nut daarvan bewijst zich bij de oplevering van uw droomhuis en nog lang daarna.

6. Beperk uw financiële risico’s

Wanneer u een hypotheek voor uw droomhuis aanvraagt, kan het bouwbedrijf dat u in de arm neemt een belangrijk verschil maken. Hypotheekverstrekkers vragen namelijk ook financiële en andere zekerheden van uw bouwer. Dit doen zij om uw (en daarmee ook hun eigen) financiële risico’s te beperken. Om te beoordelen of uw bouwbedrijf de gevraagde zekerheden kan bieden, kijken banken en andere hypotheekgevers of het bedrijf is aangesloten bij een keurmerk of waarborgfonds. Variahuis is aangesloten bij Bouwgarant, Woningborg en Stiwoga. Ook een erkende verzekeraar zoals Graydon waarmerkt Variahuis en Ter Harmsel als verantwoorde partners om zaken mee te doen. Met Variahuis beperkt u dus uw financiële risico’s en komt u gemakkelijker aan een hypotheek met bouwdepot.

7. Profiteer van onze persoonlijke aanpak

U bent altijd welkom bij Variahuis, maar het eerste gesprek voeren we het liefst bij u thuis aan de keukentafel. Daar voelt u zich letterlijk thuis en komt u vaak op de beste ideeën, omdat u uw droomhuis daar makkelijker kunt vergelijken met uw huidige woning dan bij ons op kantoor. Bovendien besparen wij u hiermee de nodige reistijd. Deze persoonlijke aanpak is kenmerkend voor Variahuis. Een aanpak die ook tot uiting komt in de korte lijnen die wij hanteren. De ontwerper waarmee u in het eerste gesprek kennismaakt begeleidt u in het hele bouwproces. Een persoonlijke aanpak voelt niet alleen goed, maar werkt ook goed.

8. Realiseer zo snel mogelijk uw droom

Met Variahuis wordt uw droom binnen vier maanden (gemiddelde bouwtijd van 14 à 16 weken) werkelijkheid. Wij kunnen snelheid maken omdat wij het bouwproces zelf managen en uitvoeren, met eigen personeel en met een platte organisatie. Ook kunnen wij desgewenst alvast met de voorbereidende werkzaamheden beginnen wanneer u de financiering nog niet rond heeft. Zo kunnen wij onder voorbehoud van financiering alvast de procedure voor de aanvraag van de bouwvergunning opstarten. Dromen is mooi, maar geen doel op zich…

Vraag de brochure aanLaat uw droomhuis schetsen

ONTZORGD UW EIGEN HUIS BOUWEN

Uw eigen huis bouwen is makkelijker dan het lijkt, wanneer u een betrouwbare aannemer heeft. VARIAhuis begeleidt u graag als u zelf uw huis wilt bouwen en biedt een totaalpakket van diensten aan: van ontwerp tot oplevering. Voor de realisatie van uw huis geeft VARIAhuis een vaste prijs, zodat u niet voor financiële verrassingen komt te staan. En ook de nodige vergunningen worden door VARIAhuis geregeld. Zo kunt u zonder zorgen u uw eigen huis bouwen.

Snel naar:
• Duurzaam bouwen• Modulair bouwen• Catalogusbouw
• Houtskeletbouw• Herenhuis bouwen• Passief bouwen
• Ecohuis bouwen• Amerikaans huis bouwen• Energiezuinig bouwen
• Ecologisch bouwen• Klein huis bouwen• Ondergronds bouwen
• Noors huis bouwen• Traditioneel bouwenZelf een vraag stellen?