Oplevering Bouw

Wanneer u een nieuw huis laat bouwen, kijkt u uit naar de oplevering. U kunt niet wachten totdat u de sleutels krijgt overhandigd. Als uw bouwbedrijf is Variahuis pas tevreden wanneer u dat ook bent. Wij controleren samen met u of alle afspraken nagekomen zijn en brengen eventueel meer- of minderwerk op een correcte manier in rekening.
 
Met Variahuis bent u verzekerd van een snelle oplevering van uw nieuwbouwhuis. Omdat wij met eigen personeel werken en het bouwproces zelf managen, kunnen wij binnen 16 weken uw droomhuis op maat opleveren. Maar er kan natuurlijk altijd iets misgaan. Daarom zijn wij er graag zelf bij wanneer u uw nieuwe woning inspecteert, zodat we samen vast kunnen stellen of alles naar wens is en wat er eventueel nog moet gebeuren. 

U hebt de keuze uit:
-        Casco
-        Half casco
-        Sleutelklaar

Vraag de brochure aanLaat uw droomhuis door VARIAhuis schetsen

Oplevering nieuwbouwwoning: het proces-verbaal

De oplevering van uw nieuwe woning moet natuurlijk in de eerste plaats een feestelijk moment worden. Maar het is ook een formeel moment: na inspectie van uw woning ondertekenen de bouwer en u het proces-verbaal van oplevering. U accepteert hiermee de woning met uitzondering van de genoteerde gebreken. De bouwer belooft met ondertekening van het proces-verbaal om de opleveringsgebreken binnen drie maanden te herstellen. Is uw huis niet gereed voor bewoning? Dan heeft u het wettelijke recht om de oplevering te weigeren.

Heb ik bij de oplevering een bouwkundig keuringsrapport nodig?

Wanneer u zelf geen bouwkundige bent, is het voor u onmogelijk om vast te stellen of uw nieuwe woning bij oplevering aan alle geldende eisen voldoet. Bij Variahuis kunt u daarom een bouwkundige inschakelen waarbij u een uitgebreid keuringsrapport ontvangt.
 
Bouwen is ook een kwestie van vertrouwen. Variahuis bouwt uw nieuwbouwwoning op maat, conform uw specifieke woonwensen. Dit maakt zowel de kans op onverwacht meer- of minderwerk tijdens de bouw als op gebreken bij oplevering aanzienlijk kleiner. Maar omdat fouten menselijk zijn, zullen we alle geconstateerde tekortkomingen in redelijkheid en overleg wegwerken.

Waar moet ik bij de oplevering van mijn woning op letten?

Of u nu wel of geen onafhankelijke bouwkundige in de arm neemt, het is altijd belangrijk om als opdrachtgever en eigenaar van uw nieuwbouwhuis ook zelf uw ogen tijdens de oplevering goed de kost te geven. In de eerste plaats omdat een bouwkundige alleen naar de bouwtechnische aspecten van uw nieuwe woning kijkt. Of het aantal stopcontacten in de woonkamer klopt en of de wasbak in de badkamer op de juiste plek zit, daarover heeft de bouwkundige geen mening. Dat zijn subjectieve woonwensen waarover u zelf afspraken met de bouwer heeft gemaakt. Daarom kunt u eventuele gebreken op dat vlak alleen zelf tijdens de oplevering constateren.
 
Voorbeelden van zaken waar u tijdens de oplevering speciale aandacht aan moet besteden:

  • De meer- en minderwerklijst: Op deze lijst staan alle niet voorziene veranderingen die tijdens de bouw zijn doorgevoerd. Voor meerwerk moet u extra betalen, voor minderwerk kunt u geld terugkrijgen. De meer- en minderwerklijst is tijdens de bouw door de aannemer bijgehouden.
  • Badkamer, keuken en toilet: Doen alle kranen het en spoelt het toilet netjes door? Een niet goed functionerende watervoorziening is een wettelijke reden om de oplevering te weigeren. Controleer ook het kitwerk waarmee het aanrechtblad in de keuken, de tegels, de raamkozijnen, de badkuipen en de wasbakken zijn afgewerkt. Zijn alle naden, kieren en aansluitingen netjes afgekit en zit het kit goed vast?
  • Kamers: Speciale aandachtspunten per kamer zijn bijvoorbeeld het aantal stopcontacten, de afwerking van het plafond, de afwerking van de muren (wel of niet behangklaar) en het hang- en sluitwerk van deuren en ramen.
  • Installaties: Doet de elektra het overal, werkt de waterpomp correct? Wanneer de warmtepomp niet werkt, mag u de oplevering van uw nieuwe woning weigeren.
  • Daken: Dakpanelen of zonnepanelen moeten netjes op elkaar aansluiten. Ligt er een diepe plas water op een plat dak? Dit kan een indicatie voor een scheef dak zijn, wat een lekkage kan veroorzaken.
  • Gevels: Zijn de gevels onbeschadigd en is ook het stuc- en metselwerk in orde? Het schilderwerk moet dekkend en onbeschadigd zijn.

Variahuis doet er alles aan om uw lijst met eventuele opleveringsgebreken zo kort mogelijk te houden. Maar uiteraard lossen we de door u geconstateerde tekortkomingen graag zo snel mogelijk op. 

ONTZORGD UW EIGEN HUIS BOUWEN

Uw eigen huis bouwen is makkelijker dan het lijkt, wanneer u een betrouwbare aannemer heeft. VARIAhuis begeleidt u graag als u zelf uw huis wilt bouwen en biedt een totaalpakket van diensten aan: van ontwerp tot oplevering. Voor de realisatie van uw huis geeft VARIAhuis een vaste prijs, zodat u niet voor financiële verrassingen komt te staan. En ook de nodige vergunningen worden door VARIAhuis geregeld. Zo kunt u zonder zorgen u uw eigen huis bouwen.


Snel naar:

• Duurzaam bouwen

• Modulair bouwen

• Catalogusbouw

• Houtskeletbouw

• Herenhuis bouwen

• Passief bouwen

• Ecohuis bouwen

• Amerikaans huis bouwen

• Energiezuinig bouwen

• Ecologisch bouwen

• Klein huis bouwen

• Ondergronds bouwen

• Noors huis bouwen

• Traditioneel bouwen

Zelf een vraag stellen?